Koruna stojí v poklidu kolem 28,08 Kč/EUR a 21,93 Kč/USD

15.11.2006 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 15. listopadu (ČTK) - Obchodování s českou měnou bylo dnes klidné. Koruna se držela v úzkém čtyřhaléřovém pásmu těsně pod hranicí 28,10 Kč/EUR a kolem 21,93 Kč/USD. Dnes zveřejněná statistika zářijových maloobchodních tržeb neměla na pohyb kurzu žádný vliv, uvedl analytik Komerční banky Miroslav Frayer.

Z regionu stojí za pozornost vývoj slovenské koruny, informoval Tomáš Vlk z Patria Online. Ta v úvodu znovu posunula své maximum vůči euru, tentokrát na 35,72 SKK/EUR, když ji podpořil velmi dobrý výsledek HDP za třetí čtvrtletí. Během dopoledne pak ale slovenská koruna své zisky smazala a klesla na úterní úroveň, podotkl Vlk.

Tento měsíc se již žádná důležitá data neočekávají a česká koruna by tak podle Frayera měla sledovat dění v regionu a na globálních trzích.

Dolar se dnes dopoledne proti euru pohyboval na 1,2820 USD/EUR a během dne mírně posílil na 1,2793 USD/EUR. Trh se zklidňuje po úterním přísunu dat z obou stran Atlantiku a poté, co francouzský premiér signalizoval možné zásahy do kurzové politiky Evropské centrální banky. Nejdůležitější nyní bude večerní záznam z posledního jednání americké centrální banky Fed, upozornil Vlk.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK