LN: Zprávy na ČT budou zřejmě od ledna začínat o čtvrthodinu dříve

22.11.2006 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 22. listopadu (ČTK) - Česká televize zřejmě přesune od ledna příštího roku začátek hlavních zpráv o čtvrthodinu dříve na devatenáctou hodinu a večerní zpravodajství prodlouží. Píšou to Lidové noviny s odvoláním na informace pracovníků redakce zpravodajství ČT. "Počátkem prosince se veřejnost dozví, jak to bude," komentoval zjištění deníku mluvčí televize Martin Krafl s tím, že jde o jednu z pravděpodobných variant.

Podle informací LN má příští týden začít na programech ČT kampaň, která bude diváky informovat právě o přesunutí zpráv na devatenáctou hodinu a jejich prodloužení. Večerní Události by tak od ledna měly trvat déle než tři čtvrtě hodiny.

Další změnou podle listu bude zkrácení Večerníků, které televize vysílá od osmnácté hodiny, a to z pětadvaceti minut na čtvrthodinu. Zbylých deset minut by se mělo převést právě do Událostí. Pořad Události komentáře by se z obvyklých 22:30 měl posunout již na 21:00; z prvního kanálu veřejnoprávní televize na ČT2, uvedly LN.

K prodloužení hlavních zpráv sahá ČT letos jako třetí v pořadí. V polovině září protáhla a přejmenovala svůj Zpravodajský deník na 1. zprávy Prima. Také Televizní noviny Novy jsou nyní delší, na konci října končívaly až ve 20:00, připomněly LN.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK