V ČR může začít vysílat satelitní síť CS Link

22.11.2006 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 22. listopadu (ČTK) - V České republice může po UPC Direct a DigiTV začít vysílat třetí digitální satelitní placená síť s TV programy s názvem CS Link. Rada pro rozhlasové a televizní vysílání udělila registraci provozovateli této sítě, společnosti Media Vision s.r.o., na svém zasedání tento týden. Řekl to po skončení jednání rady její předseda Václav Žák.

Media Vision patří pod firmu GES Media Asset ze skupiny GES, pod níž mimo jiné spadá i majitel poloviny celoplošné televize Prima. CS Link navazuje na satelitní platformu Czech Link. Podle dostupných informací už nyní síť obsahuje osm programů, například čtyři stanice České televize nebo Prima. V následujících dnech přibude filmový kanál HBO, v dalších měsících pak dva erotické kanály či jeden dokumentární.

Na rozdíl od UPC Direct a DigiTV si budou lidé moci kupovat oprávnění sledovat kanály pro každý z nich zvlášť, zatímco u UPC Direct a DigiTV si musí lidé koupit základní balíček programů a k nim pak další prémiové či rozšířenější nabídku. Programy CS Link budou k naladění přes satelity Astra 1D a Astra 3A na pozici 23,5 stupně východně.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK