V soutěži Českých 100 nejlepších obhájila prvenství firma ČEZ

24.11.2006 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 24. listopadu (ČTK) - V anketě Českých 100 nejlepších obhájila vítězství elektrárenská společnost ČEZ. Na druhém místě skončila stejně jako loni automobilka Škoda Auto. Na třetí stupeň se pak z minulého čtvrtého posunula pojišťovna Kooperativa. Výsledky poskytla společnost Comenius.

V první desítce se ještě umístily firmy v pořadí Česká spořitelna, Telefónica O2, Microsoft, Metalimex, Eurest, Mafra a Letiště Praha. Nováčky v desítce proti loňsku byly Česká spořitelna, Telefónica, Mafra a Letiště Praha. Z elitního pořadí naopak vypadly Komerční banka, Zentiva, T-Mobile a Economia.

Cílem soutěže je zviditelnit v Česku registrované firmy z co nejširšího spektra ekonomických aktivit. Navržený podnik musí platit v Česku daně, mít nejméně 20 zaměstnanců a vykázat roční tržby větší než 30 milionů korun. Systém vyhodnocení využívá konkrétní znalosti širokého okruhu vybraných odborníků.

Výsledky letošního již 11. ročníku budou slavnostně vyhlášeny dnes na galavečeru ve Španělském sále Pražského hradu. Účast přislíbili například Ája Vrzáňová a Tomáš Baťa.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK