Škoda Auto představila novinku Roomster Scout

27.11.2006 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Mladá Boleslav 27. listopadu (ČTK) - Automobilka Škoda Auto dnes zveřejnila první snímky novinky Roomster Scout, která patří k vozům pro volný čas a může vyjet i mimo zpevněné silnice. Od základní verze roomstera se liší především novými designérskými prvky a většími rozměry o několik milimetrů díky novým plastovým dílům a větším kolům. Na rozdíl od nedávno představené Octavie Scout, která vychází z verze 4x4, má jen pohon na přední kola. Řekl to mluvčí firmy Evžen Krauskopf.

Světová premiéra se uskuteční na autosalonu v německém Essenu a italské Boloni začátkem prosince. Uvedení na trh firma plánuje v březnu 2007, podobně jako již dříve představený model Octavia Scout. Cenu novinky firma dosud neupřesnila.

Po premiéře modelu Octavia Scout na pařížském autosalonu je Roomster Scout druhou variantou designové linie Scout, která obohacuje rysy osobního automobilu o prvky terénního vozu. Vnější rozměry modelu Roomster Scout činí 4219 mm x 1695 mm x 1650 mm.

Nabídku benzinových motorů tvoří čtyřválcové motory 1,4 16V/63 kW a 1,6 16V/77 kW. Příznivci přeplňovaných vznětových motorů mohou vybírat mezi tříválcem 1,4 TDI PD/59 kW a čtyřválcem 1,9 TDI PD/77 kW. Všechny motorizace jsou spojeny s pětistupňovou manuální převodovkou, verze 1,6 16V/77 kW může být na přání dodána se šestistupňovou automatickou převodovkou Tiptronic.

Automobilka nyní vyrábí čtyři modelové řady, fabii, octavii (včetně starší verze octavia tour), superb a roomster. Novinka roomster měla světovou premiéru letos v březnu na ženevském autosalonu. Vedení automobilky plánuje, že letos firma prodá rekordních více než 530.000 vozů. Příští rok by měla poprvé představit připravovaného následníka fabie.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK