Strojírny Wikov chtějí v hradeckém kraji investovat 560 mil. Kč

27.11.2006 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Hradec Králové 27. listopadu (ČTK) - Strojírenská skupina Wikov hodlá do roku 2008 investovat v Hronově na Náchodsku a v Hradci Králové zhruba 560 milionů korun a vytvořit přes 250 nových pracovních míst. Hlavní investice v objemu zhruba půl miliardy korun půjde do zvýšení výroby průmyslových převodovek ve firmě Wikov MGI v Hronově. Zbytek skupina hodlá investovat v Hradci Králové do montáže větrných elektráren firmou Wikov Wind. Novinářům to dnes řekli představitelé skupiny Wikov.

"V Hronově chceme investovat zhruba 300 milionů korun do strojního vybavení a 200 milionů korun do nových výrobních hal. Přijmout tam chceme asi 170 lidí," řekl předseda představenstva mateřské společnosti Wikov Industry Antonín Růžička. Letošní očekávaný obrat 520 milionů korun chce hronovská firma do roku 2008 postupně zvýšit na asi 900 milionů korun.

V Hradci Králové si Wikov Wind, která začala podnikat letos, pronajala výrobní halu v bývalém areálu ČKD. "Wikov Wind tak v Hradci Králové získá vlastní základnu pro montáž gondol a pohonu větrných elektráren. Postupně by měla přijmout asi 80 lidí," řekl Růžička.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK