V Rumburku bude vědeckotechnický park pro začínající podnikatele

27.11.2006 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Rumburk (Děčínsko) 27. listopadu (ČTK) - První vědeckotechnický park v Ústeckém kraji vzniká v Rumburku. Zastřeší podnikatelský inkubátor, inovační centrum a centrum pro transfer technologií. Náklady na vybudování areálu dosáhnou 98 milionů korun, z toho více než 73 milionů uhradí z operačního programu Průmysl a podnikání Evropská unie a stát. Informoval o tom projektový manažer vládní agentury CzechInvest v Ústeckém kraji Jaroslav Koutský.

Rumburský vědeckotechnický park podle něj poskytne útočiště perspektivním firmám, jimž nabídne levnější nájem, potřebné technické vybavení nebo poradenství. Termín ukončení stavebních prací je 31. březen příštího roku.

"Smyslem je pomoci začínajícím podnikatelům uvádět do praxe zajímavé nápady. Žádost o dotaci na vybudování parku podala společnost Podnikatelské centrum Rumburk, VTP," uvedl Koutský.

Na projektu výstavby a provozování rumburského parku se podílí například i Univerzita obrany v Brně, liberecká Technická univerzita, stavební fakulta brněnského Vysokého učení technického, VŠB - Technická univerzita Ostrava, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem, výzkumný ústav Ateko v Hradci Králové či Výzkumný ústav průmyslové chemie v Semtíně.

Vědeckotechnické parky jsou zaměřeny na oblast vědy, technologie, inovačního podnikání a odborného vzdělávání, fungují ve spolupráci s vysokými školami, vědeckými pracovišti a výzkumnými ústavy.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK