Dálniční známky by mohly pro osobní vozy platit do ledna 2007

28.11.2006 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 28. listopadu (ČTK) - Osobní automobily a nákladní vozidla do 12 tun budou moci jezdit na nynější dálniční známky zřejmě až do konce ledna příštího roku. Změnu dnes navrhl poslanec KDU-ČSL Tomáš Kvapil. Omezení platnosti dálničních kuponů zkrátilo ministerstvo dopravy. O změně v jejich platnosti bude sněmovna hlasovat ještě na této schůzi. Kvapil změnu podal v rámci nesouvisejícího školského zákona.

"Předlohou chci tu situaci napravit. Ta původní platnost dálničních známek by mohla být zachována do konce ledna," řekl Kvapil. Výjimka se bude podle něj týkat všech vozidel, která od nového roku nebudou podléhat elektronickému mýtnému.

Cena celoročního kuponu pro vozidla o hmotnosti do 3,5 tuny zůstává pro rok 2007 stejná jako letos, tedy 900 korun. Vedle celoročního kuponu lze v prodejních místech zakoupit i známky s kratší dobou platnosti. Prodejní místa musejí být označena samolepkou a kupony se smějí prodávat pouze za nominální ceny stanovené nařízením vlády. Známky lze zakoupit ve všech provozovnách České pošty či u smluvních prodejců u čerpacích stanic pohonných hmot.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK