HN: České firmy zabodovaly v žebříčku hi-tech firem

29.11.2006 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 29. listopadu (ČTK) - V žebříčku 500 nejrychleji rostoucích hi-tech firem v Evropě, Africe a na Středním Východě zabodovalo devět českých firem. Z toho internetový obchod Internet Mall se v čerstvém pořadí firmy Deloitte zařadil mezi tygry regionu, když obsadil 30. příčku. Píšou to dnešní Hospodářské noviny. Tržby tohoto největšího tuzemského internetového obchodu vzrostly za posledních pět let o 3945 procent a loni přesáhly miliardu korun, napsal deník.

Mezi firmami ze střední Evropy obsadil Internet Mall dokonce třetí místo za dvěma společnosti z Polska. Firma Blue Media, která se zabývá informačními technologiemi v telekomunikacích a bankovnictví zvýšila tržby o 7591 procent a internetová cestovní kancelář o 7379 procent.

Do žebříčku 500 nejrychleji rostoucích technologických firem v Evropě, Africe a na Středním východě se z českých firem dostali poskytovatelé softwaru Cleverlance Enterprise a Adastra, firma AARON Group, která se zaměřuje na internetové rezervační systémy, konzultační firma Logos, softwarová firma Český Web, cestovní agentura Asiana či společnosti Et netera a Elko EP.

Celkově zvítězila britská firma MX Telecom, která poskytuje bezdrátové připojení k internetu.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK