MfD: Coca-Cola se po roce vrací do Teska

02.12.2006 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 2. prosince (ČTK) - Coca-Cola, která patří k nejsilnějším značkám na světě, se vrací zpět na pulty obchodů řetězce Tesco. Coca-Cola a ani další nápoje této společnosti jako Fanta či Sprite nebyly v obchodech Tesco vidět skoro celý rok. Firmy se totiž předtím nedohodly na podmínkách prodeje, které zahrnují kromě jiného nejrůznější poplatky za umístění zboží, letákové akce nebo otevření nové prodejny řetězce. Jak píše Mladá fronta Dnes, dohodu uzavřely firmy v minulých dnech v Anglii.

"Již v těchto dnech probíhá závoz Coca-Coly do našich obchodů v České republice," potvrdila mluvčí Teska Jana Matoušková. "Podmínky, za kterých k dohodě došlo, jsou důvěrné," dodal mluvčí Coca-Coly v ČR Zdeněk Vilímek.

Absence známé značky na pultech jednoho či více obchodních řetězců není neobvyklá. Obchody mezi sebou válčí hlavně cenou a v čím dál větší míře tlačí i na dodavatele, aby nemusely sahat do svých marží, uvedla MfD.

O sporu obou firem informoval deník již koncem února. Tehdy MfD uvedla, že z podobných důvodů například z Kauflandu zmizela limonáda Kofola, také v Globusu nebyla nějaký čas k dostání Coca-Cola nebo výrobky Vitany a v Intersparu chyběla určitou dobu i Becherovka.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK