T-Mobile sníží na osm měsíců ceny posílání MMS až o 40 procent

25.01.2007 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 25. ledna (ČTK) - Mobilní operátor T-Mobile dočasně zlevní posílání multimediálních zpráv MMS ze své sítě po ČR až o 40 procent. Firma to uvedla v tiskové zprávě s tím, že nabídka platí od února do konce září.

Zatímco dosud tarifní zákazníci za poslání jedné MMS platí 9,76 Kč, od února je služba vyjde na 5,95 Kč. Majitelé předplacených karet zaplatí 6,90 Kč namísto dosavadních deseti korun. Za balíček pro poslání 15 MMS zákazník zaplatí 58 korun.

Konkurence nabízí poslání MMS pod deset korun. Vodafone i Telefónica O2 si za poslání multimediální zprávy do všech sítí v ČR účtují 9,50 Kč.

Snížení cen se týká přibližně poloviny, tedy 2,5 milionu zákazníků firmy, kteří vlastní mobilní telefon podporující MMS. Skupina uživatelů mobilních telefonů, jejichž přístroj dokáže přijímat a odesílat multimediální zprávy, se za poslední rok více než zdvojnásobila. Především kvůli tomu, že MMS se objevují v základním vybavení i u nejlevnějších typů mobilů. Průměrný uživatel MMS odešle za měsíc zhruba tři až čtyři obrázkové či zvukové zprávy.

T-Mobile měl na konci září přes 4,8 milionu zákazníků, což bylo nejvíce na trhu. Firma patří do stejnojmenné mobilní skupiny Deutsche Telekomu.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK