Trendy pásky vás upoutají na první pohled i zapnutí

04.08.2008 | , Móda.cz
STYL/móda a oblékání


Ty tam jsou časy, kdy se nosily kolty proklatě nízko. Tuto sezónu se totiž pásky posouvají vysoko do pasu. A také dávno neplatí, že jejich jedinou funkcí je udržet kalhoty na svém místě. Více než kdy jindy používají módní návrháři pásky k ozdobení kabátů, šatů i obyčejných triček.

Co se týče šířky pásku, ty tenké hrají prim, ovšem i širší zůstávají na scéně. Jediné, co naštěstí aspoň na nějakou dobu mizí z předních příček módních trendů jsou opravdu široké pásy připomínající korzet.

Móda je v „úzkých“
pasek.jpgJak již bylo řečeno, úzké pásky jsou nejpoužívanějším doplňkem tohoto roku. Módní návrháři rozhodli, že končí éra boků a jejich modely se zaměřují na pas. Zapínání kalhot i sukní se posunuje vysoko nad pupík a s ním i tenké pásky. Jejich funkce je ryze zdobná, zaměřte se proto pečlivě na barvu a design vašeho „opásání“. Barva pásku by měla kontrastovat s odstínem „spoutaných“ šatů, kabátku či halenky. Například červeným páskem a lodičkami ve stejném odstínu úžasně rozzáříte jednoduché černé šaty. Pokud nemáte rádi k světlému oděvu tmavé doplňky, můžete zvolit pásek tón v tónu, nikdy však v úplně stejné barvě. Třeba bílá košile okořeněná krémovým, béžovým či zlatavým „ řemínkem“ bude vypadat fantasticky. Pokud máte ženštější tvary a na úplně tenký pásek se necítíte, můžete zvolit širší variantu, tedy pásek jakoby složený z několika tenkých.

Prakticky a s vkusem zároveň
Jestliže jste prakticky založený člověk a pásek pro vás i přes všechny módní trendy zůstává nadále především „poutačem kalhot“, jistě raději sáhnete po širším „řemeni“, který tuto funkci bude vykonávat daleko lépe než dekorativní minipáseček. Aby té praktičnosti však nebylo zbytečně moc, nechte vyhrát estetično alespoň v oblasti provedení pásku.pasek1.jpg Pokud se rovnou nevrhnete do výrazných barev a dáte přednost neutrální černé, hnědé či béžové, nechte vyniknout výraznou sponu. Můžete zůstat u geometrických vzorů, které podtrhnou linii jednoduchého outfitu založeného na detailech, kvalitních střizích a materiálech. Odvážnější si mohou vybrat sponu ve tvaru květiny, svého oblíbeného zvířete, srdce, ale také různých „propletenců“ a jiných abstraktních motivů. Nebo se „ plácněte přes kapsuů a pořiďte si značkový pásek se sponou ve tvaru loga dané společnosti. Když budete mít šťastnou ruku a sáhnete po správné barvě, velikosti a šířce pásku, může se stát takový kousek nadčasovou záležitostí.


Autor článku

 

Články ze sekce: STYL/móda a oblékání