Vyzkoušejte ty nejlepší pánské účesy pro tento podzim

22.09.2008 | , Móda.cz
STYL/móda a oblékání


Pánové, hledáte nějakou inspiraci na sestřih pro blížící se babí léto? Pokud ano, rozhodně neváhejte a následujte další řádky plné úžasných, sexy a mladistvých sestřihů, ve kterých zazáříte i vy.

Časy se mění. Narozdíl od let šedesátých, sedmdesátých, ale i osmdesátých, naštěstí současní muži věnují svým vlasům podstatně větší pozornost. Zatímco v minulosti se chodili pánové oholit k holiči a při jednom si nechali rovnou zastřihnout i vlasy, všichni stejně, dnes už si i muži dobře rozmýšlejí, jakou krásu si na hlavě nechají udělat a nebrání se zdaleka ani barvení či odbarvování vlasů, které bylo dříve výsadou žen, stejně jako návštěva kadeřníka. Jak již bylo ale řečeno, svět se mění, a tak dnes i pánové chtějí vypadat k světu, a to pokud možno podle nejnovější módy a nejžhavějších trendů.

Trendy a směry letošního podzimu
Styly pánských účesů prošly v posledních letech velkou změnou a zdá se, že vše směřuje k co největší variabilitě a prostoru pro kreativitu. In jsou účesy kratší, vepředu s delší ofinou, kterou je možné různě sčesávat nebo gelovat podle příležitosti. Především u mladších generací je pak v kurzu sestřih ve stylu „číro“, ale délka vlasů oproti minulosti již o něco vzrostla, zdá se, že milimetrovému ježkovi už odzvonilo.

Dlouhé zpátky v kurzu
Společně s přibývajícím zájmem mužů o vlastní vzhled a péči o své tělo narůstá i délka vlasů, která jim vyhovuje. Stále více mužů nosí polodlouhé sestřihy (v módě jsou především ty prostříhané a vzdušnější), což není vůbec na škodu, obzvláště když vám pomohou zakrýt odstávající uši, ovšem je třeba stále myslet na péči kterou delší vlasy nekompromisně vyžadují. Není nic strašnějšího než pohled na dlouhé, mastné a zacuchané vlasy. To už skutečně raději strojkem na pár milimetrů. Pokud jde o copy, jednoduchý ne příliš vysoko posazený cop s decentní gumičkou může být, ale růžové tlusté gumičky s beruškama půjčené od dcerky skutečně nejsou tím pravým ořechovým.

Barva pro každého
Zatímco ještě nedávno byly šedivé vlasy symbolem moudrosti, dospělosti a jakési úcty a důstojnosti, současné trendy hovoří jednoznačně pro nestárnoucí image a věčně mladé padesátníky. Barvení vlasů u mužů je již skoro stejně běžné jako u žen, a to nejen pokud jde o přelivy, ale i melíry či všemožné podbarvování. Současné trendy hovoří pro barvení, ale v rámci mezí, tedy o jeden dva odstíny. Blonďák přebarvený na černo není nic moderního.

Celebrity napoví
Podobně jako my ženy chodíme mnohdy do kadeřnictví s fotkou nějaké topmodelky nebo obrázkem z časopisu, i pánové se nechávají rádi inspirovat. Aktuálně vedou žebříček oblíbenosti ikony jako je David Beckham či Brad Pitt, a troufám si říct, že souhlasit s tímto vkusem budou nejen stylisté, ale i většina ženské populace.

 


Autor článku

Redakce

Redakce  

Články ze sekce: STYL/móda a oblékání