Online školení: Mzdová účtárna na začátku roku

09.01.2023 | , Internet Info
Komerční sdělení


Aplikace legislativních novinek v praxi. Seznamte se s aktuálními změnami ve mzdové účtárně a v pracovněprávní oblasti.

Na našem prvním letošním online školení se zaměříme na aktuální důležité změny, proběhne 27. ledna. Na webu najdete všechny potřebné informace včetně přihlášky

Okruhy online školení

  • Sociální pojištění – podrobně o slevách na pojistném od února 2023, povinnosti zaměstnavatele a zaměstnance, oznamování záměrů uplatnit slevu, portál pro zaměstnavatele, úprava formulářů atd., parametrické změny v sociálním pojištění, redukční hranice pro nemocenské a náhradu mzdy, zaměstnání malého rozsahu, informace k výchovnému a dalším připravovaným změnám v oblasti důchodů a povinností pro zaměstnavatele – snížený důchodový věk pro vybrané profese, změny v archivaci a další.
  • Zdravotní pojištění – minimální vyměřovací základ, vyměřovací základ osob, za které platí pojistné i stát, osoby bez zdanitelných příjmů.
  • Ostatní parametrické změny – minimální a nejnižší úrovně mzdy zaručené a dopad do dalších zákonů, zahraniční a tuzemské stravné, průměrná mzda za 1. až 3 čtvrtletí roku 2022.
  • Souhrn novinek v exekučních srážkách ze mzdy od roku 2023 – změny v nezabavitelných částkách, další zastavování exekucí od roku 2023 atd.
  • Změny zákona o daních z příjmů – slevy na dani a nezdanitelné části základu daně, připomenutí změn z roku 2022 s dopadem na roční zúčtování příjmů a změny od roku 2023.
  • Zákoník práce a další připravované změny – antibyrokratický balíček, úprava home-office, dohod konaných mimo pracovní poměr a další změny v souvislosti se směrnicí EU.
  • Připravovaná změna vyhlášky o pracovnělékařských službách od 1. ledna 2023 – zrušení vstupních a periodických prohlídek u nerizikových prací, úprava obsahu pracovnělékařských služeb, dohledu, náležitostí posudku, poradenství, změny v příloze k vyhlášce a další.
  • Další legislativní změny a novinky k datu konání školení. 

Jak bude školení probíhat

Online školení proběhne přes aplikaci ZOOM. Připojení je velmi jednoduché, dva dny před školením vám zašleme návod na připojení a v den školení od nás dostanete přístupové údaje. Pokud byste měli s připojením jakýkoliv problém, samozřejmě vám jej pomůžeme vyřešit.
Kdo vás školením provede? 

PhDr. Dagmar Kučerová – lektorskou činností se zabývá od roku 2009. Zaměřuje se na oblast mzdového účetnictví a personalistiky, včetně legislativních novinek a aktuálních právních výkladů z dané oblasti. Středoškolské ekonomické vzdělání a několikaletou účetní praxi doplnila studiem pedagogiky na filosofické fakultě se specializací v oboru vzdělávání dospělých. Je držitelkou certifikátu Bilanční účetní, členkou Komory certifikovaných účetních. Několik let přednášela na UTB Zlín na fakultě managementu a ekonomiky, Ústav financí a účetnictví. Působí také jako redaktorka serveru Podnikatel.cz, kde publikuje články převážně z oblasti pracovněprávní a daňové problematiky.

Školení proběhne online 27. ledna. Podrobný popis školení najdete na našem webu. Pro přihlášení stačí vyplnit online přihlášku. Cena školení činí 2 408 Kč bez DPH. 

Autor článku

Komerční sdělení  

Články ze sekce: Komerční sdělení