Studenti strojírenství v Jihlavě budou přijati bez přijímacích zkoušek

05.04.2006 | , VysokéŠkoly.cz
Studentské centrum


Na Vysoké škole polytechnické (VŠP) v Jihlavě otevře letos na podzim tříletý bakalářský obor Strojírenství liberecká Technická univerzita. Zájemci o studium budou podle rektora VŠP Ladislava Jirků přijati na základě výsledků ze středních škol. Uchazeči tak nepodstoupí žádné přijímací zkoušky ani testy.

Na Vysoké škole polytechnické (VŠP) v Jihlavě otevře letos na podzim tříletý bakalářský obor strojírenství liberecká Technická univerzita. Zájemci o studium budou podle rektora VŠP Ladislava Jirků přijati na základě výsledků ze středních škol. Uchazeči tak nepodstoupí žádné přijímací zkoušky ani testy.

Na otevření nového oboru se v minulých dnech shodli zástupci obou vysokých škol. Jedinou podmínkou pro akreditaci oboru strojírenství bylo minimálně padesát uchazečů. "Zájem projevilo kolem sedmdesáti středoškoláků z průmyslových škol na Vysočině, jejich počet se postupně zvyšuje," řekl Jirků. Vedení VŠP však nepředpokládá, že počet uchazečů o studium přesáhne stovku, což by měla být kapacita nově vznikajícího oboru.

Na výuce se budou podílet pedagogové obou vysokých škol, většinu předmětů však bude garantovat Technická univerzita v Liberci. "Laboratoře, dílny a další technické vybavení potřebné pro výuku už je z větší části zajištěno," dodal Jirků.


Materiál byl převzat ze zpravodajského a informačního serveru VYSOKESKOLY.CZ.

Autor článku

Jiří Ševčík