KK Company hledá zdroje

23.12.1999 | ,
MAKRODATA A EU


Nedostatkem finančních zdrojů pro splácení úvěrů a potřebou získání provozního kapitálu odůvodnil včera novinářům prezident společnosti s ručením omezením KK Company-Pivovary Karol Konárik prodej většinového balíků <!-- #9 --> <a href="." oldjava="('/moduly/modulzprava_velky/napoveda.phtml?language=1&id_kod=9',243,420,'no')">akcií</a> pivovarů Martiner a Gemer nizozem

Nedostatkem finančních zdrojů pro splácení úvěrů a potřebou získání provozního kapitálu odůvodnil včera novinářům prezident společnosti s ručením omezením KK Company-Pivovary Karol Konárik prodej většinového balíků pivovarů Martiner a Gemer nizozemskému koncernu Heineken NV.

Heineken minulý týden oznámil, že získal 51,06procentní podíl v pivovaru Martiner a 52,47 procenta pivovaru Gemer. Celá transakce však podléhá souhlasu Protimonopolního úřadu SR. Převzetím obou pivovarů se podíl Heinekenu na slovenském trhu pivem zvýší ze současných 25 procent na 37 procent. Získané zdroje hodlá KK Company podle Konárika využít na zlepšení situace v pivovarech Ilava a Bytča, v nichž má nadále stoprocentní podíl.

Generální ředitel Heineken Slovensko Jean Paul van Hollebeke v současnosti nevidí nutnou potřebu investovat značný objem zdrojů do technologií pivovarů Martiner a Gemer. Společnost se spíše hodlá zaměřit na školení pracovníků. Martinský pivovar vyrobil vl

oni 320 000 hektolitrů piva a za prvních osm měsíců letošního roku prodal 227 200 hektolitrů. Gemer vyprodukoval loni 250 000 hektolitrů.

Zdroj: HN z 23. 12. 1999

Autor článku

 

Články ze sekce: MAKRODATA A EU