Wall St. asi zahájí růstem díky energiím a dolům

21.02.2008 | , Reuters
Zpravodajství ČTK


NEW Americké akciové futures ve čtvrtek rostly a po zahájení seance by si mohly polepšit zejména energetické, důlní a surovinové tituly, když se...

...ceny zlata i ropy držely u rekordních hodnot.

V 15:15 SEČ přidávaly futures na index Standard & Poor's 500 <SPc1> 6 bodů, futures na technologický index Nasdaq 100 <NDc1> rostly o 18,5 bodu.

Akcie firmy Research in Motion <RIMM.O> vyskočily při mimoburzovním obchodování o 9 procent poté, co výrobce komunikátoru BlackBerry posílil výhled počtu odběratelů ve čtvrtém kvartále a potvrdil prognózu tržeb a zisku.

Technologiím by mohla pomoci také zpráva, že Citigroup zvedla doporučení pro akcie předního výrobce síťového vybavení Cisco Systems <CSCO.O> na "kupovat" z "držet".

Na makroekonomickém poli vyjde v 16:00 SEČ index výrobní aktivity oblasti Filadelfie za únor a data o předstihových ukazatelích za leden.

Barel americké ropy <CLc1> ve čtvrtek krátce stoupl zpět nad hranici 100 dolarů kvůli investicím zajišťovacích fondů a obavám o dodávky kartelu OPEC. Poté se ale stáhl a ubíral 66 centů na 99,04 dolaru.

"Vypadá to, že nám dnes Evropa pomůže k dobrému zahájení. Ropa a zlato jsou na rekordech, takže doly a komoditní firmy táhnou trh výš," řekl Paul Mendelsohn, hlavní investiční stratég Windham Financial Services.

"Takhle drahá ropa měla naši ekonomiku zastavit už dávno, ale nestalo se tak. Dochází k falešnému uspokojení. Ještě jsme nenarazili na cenu, která by lidi opravdu vyděsila."

[YORK/Reuters/Finance.cz]

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK