Železárny a hutě Z-Group mají nový management ze Zetoru

21.03.2008 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Hrádek (Rokycansko) 21. března (ČTK) - Všechny železárenské a hutní podniky holdingu Z-Group vedou noví nejvyšší manažeři, kteří oživovali brněnský Zetor. Zajistí další rozvoj úspěšně konsolidovaného a restrukturalizovaného holdingu, řekl mluvčí skupiny Miroslav Slaný.

"Úkolem nově najatých lidí bude zvýšit výrobu i produktivitu práce," dodal. Čtvrtá největší ocelářská skupina v ČR vykázala loni třináctiprocentní meziroční nárůst tržeb, tedy celkem 8,7 miliardy korun. Železárny v Hrádku, Veselí na Moravě a v Chomutově vyrobily loni 435.000 tun oceli, meziročně téměř o čtvrtinu více. Zisk přesáhl 600 milionů Kč, předloni to bylo 423 milionů korun.

Výkonným ředitelem ocelářského holdingu se stal pětatřicetiletý Pavol Hubočan, který dosud působil na stejné pozici v Zetoru Group, předtím jako ekonomický ředitel firem Z Tractors a Letecké motory.

Výrobním ředitelem je sedmatřicetiletý Norbert Hrabalík, který přišel ze Zetoru Tractors, kde působil pět let na nejrůznějších pozicích včetně ředitele. Předtím působil v Sony Slovakia.

Obchodním šéfem se stal šestatřicetiletý Radovan Putna. Jeho dosavadním dvouletou pozicí byl výkonný ředitel Zetor Trade, předtím zastával stejný post v Zetoru PDC a pozici obchodního ředitele ZKL Klášterec. Ředitelem nákupu se stal sedmapadesátiletý Josef Panáček. Posledních pět let působil jako šéf Zetoru Kovárna, předtím v Z Falco a v Moravanu Otrokovice.

Manažeři odešli ze Zetoru v únoru po završení druhé etapy restrukturalizace. Zvýšili prodej traktorů o 75 procent.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK