Koruna k dolaru posílila na 16,34 Kč/USD

25.03.2008 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 25. března (ČTK) - Česká měna posílila k dolaru, k euru stagnovala. V 16:40 SEČ byla k dolaru silnější o pět haléřů na 16,34 Kč/USD a proti euru se obchodovala za 25,46 Kč/EUR, vyplývá z informací serveru Patria Online.

Podle Jiří Škopa z Komerční banky ani ostatní měny v regionu výraznější pohyby nezaznamenaly. Jedinou dnešní událostí v oblasti bylo zasedání slovenské centrální banky, která podle očekávání ponechala sazby nezměněné na úrovni 4,25 procenta.

Mnohem zajímavější bude pro trhy až středa, kdy zasedá polská a česká centrální banka. Zatímco v Polsku se čeká zvýšení sazeb o čtvrt procentního bodu, v Česku se změna neočekává, uvedl Škop.

Velmi zajímavý vývoj byl podle ředitelky společnosti Next Finance Markéty Šichtařové na eurodolarovém trhu, kde v souladu s jejím očekáváním dolar vymazával své zisky z posledních dvou dnů před Velikonocemi.

"Když se obchodníci vrátili ke svým terminálům, neměli důvod, proč opět nesázet na slabost americké ekonomiky, a za celkem silný kurz dolary prodali. Dolar na základě toho během 24 hodin opět k euru ztratil více než dva centy a nyní se pohybuje těsně pod hladinou 1,560 USD/EUR," uvedla Šichtařová. Aktuálně se obchodoval za 1,5576 USD/EUR.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK