Prima mění své zprávy, přibude několik rubrik

01.04.2008 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 1. dubna (ČTK) - Televize Prima dnes změní podobu své hlavní zpravodajské relace Zprávy TV Prima. Přibudou nové rubriky v přesně daném čase, jedna z nich bude věnována celebritám. Poprvé je diváci uvidí dnes večer, řekl mluvčí Primy Ladislav Pavlík. Prima své hlavní zprávy přesunula od začátku února z 18:55 na 19:30, tedy na stejný čas, kdy začínají Televizní noviny na Nově. Počet diváků zpráv Primy ale postupně klesl na polovinu, nyní jich je pod půl milionu; stále jich je ale více než po půl osmé před přesunem zpráv.

Jednotlivé bloky zpráv nebudou přerušovat ani reklamy, ani spoty propagující samotnou Primu, takzvané selfpromotion. V pevně stanovených časech přibudou rubriky Setkání s hvězdou (vždy v 19:55), před tři čtvrtě na osm bude mít své místo rubrika věnovaná významným či zajímavým výročím, nová bude i rubrika Šetříme vaše peníze, u níž přesný čas ještě není dán. V 19:58 diváci uvidí seriál Sportovní příběh.

"Nyní došlo ke stabilizaci sledovanosti a chceme jít nahoru," řekl serveru iDNES.cz Pavlík. "Diváci o tyto informace mají zájem, to nám dokazuje například pořad Top 10, který má výbornou sledovanost," dodal.

"Bulvarizace to není," míní ale. Na téma bulvarizace zpráv, která by mohla na Primu přilákat více diváků, před dvěma týdny v rozhovoru pro Frekvenci 1 šéf zpravodajství Primy Pavel Zuna poznamenal, že si to nedovede představit. "To je otázka, možná ano, možná ne. Já bulvár nechci dělat, ani na to nemám tým, znamenalo by to vyměnit celý tým včetně mě," uvedl tehdy.

Sledovanost hlavních zpráv televize Prima měla po přesunu klesající tendenci. Zatímco v prvním týdnu od 4. února po přesunu zpráv na stejnou dobu, kdy svou hlavní zpravodajskou relaci vysílá i TV Nova, je sledovalo v průměru 949.000 lidí, o pět týdnů později se počet diváků zpráv Primy snížil téměř na polovinu. V desátém týdnu je v průměru sledovalo 502.000 diváků, vyplývalo z údajů o sledovanosti ATO-Mediaresearch, které zveřejňuje server Novinky.cz. V uplynulém týdnu se sledovanost pohybovala mezi 440.000 až 480.000.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK