Ve Sportce se bude hrát o 143 milionů korun

20.04.2008 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 20. dubna (ČTK) - Dnes večer se ve Sportce bude hrát o 143 milionů korun. Více zatím jednotlivec nikdy nevyhrál. Před šesti lety se sice hrálo dokonce o 148,6 milionu korun, ale sázkové šílenství nakonec vyvrcholilo dělenou výhrou pro dva hráče. Doposud nejvyšší jednotlivou výhrou je 112,9 milionu korun ze srpna 2003.

Vidina vysoké výhry podle největší tuzemské loterijní firmy Sazka nutí pravidelné hráče zvyšovat sázky a štěstí současně zkoušejí i lidé, co s hazardem jinak nechtějí mít nic společného. Dlouhodobé statistiky ukazují, že například 120milionová výhra objem podaných sázek zvyšuje na dvojnásobek.

Zajímavostí je, že vyšší částky na výhry lákají k sázení více ženy. Dlouhodobý procentní poměr sázkařů je zhruba 60:40 ve prospěch mužů, rostoucí výhry jej ale mění na přibližně 55 ku 45.

V zahraničí si sázkaři mohou přijít na ještě mnohem více. Například v Belgii před dvěma lety padla rekordní výhra ve výši 2,2 miliardy korun. Ve Spojených státech si v roce 2002 ve vánoční loterii přišel jeden sázkař na 315 milionů dolarů, podle nynějšího kurzu takřka pět miliard korun.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK