iDnes.cz: Lety SkyEurope z Prahy mají několikahodinové zpoždění

18.07.2009 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 18. července (ČTK) - Zákazníci společnosti SkyEurope mířící z Prahy do španělského Alicante čekají už několik hodin na letišti v Ruzyni. Dopravce přišel kvůli technické závadě o jedno letadlo. Místo plánovaného odletu v sedm ráno českou metropoli opustí až hodinu před půlnocí. Napsal to server iDnes.cz. Mluvčí pražského letiště Eva Krejčí ČTK potvrdila, že letadlo stále stojí v Ruzyni.

Dispečerka nízkonákladového přepravce uvedla, že za více než šestnáctihodinové zpoždění může technická závada na letadle. "Jiné jsme k dispozici neměli," řekla serveru.

Kolika dalších lidí se problémy SkyEurope s porouchaným letadlem ještě týkají, operátorka ani tiskový mluvčí společnosti Tomáš Kika nevěděli. Vyřazení jednoho stroje zkomplikovalo přepravu všech cestujících, kteří zvolili Sky Europe. "Tak velké zpoždění ale má jen let do Alicante," ubezpečil Kika.

O zákazníky, které se nepodařilo zkontaktovat přes údaje uvedené do firemních dotazníků, je prý postaráno na letišti. "Mají teplou stravu a další předepsané náležitosti," upozornil Kika.

SkyEurope jsou po ČSA druhým největším pravidelným dopravcem na pražském letišti v Ruzyni. Jejich letadla měla problémy s odletem v minulých týdnech několikrát. Pařížské letiště Orly před dvěma týdny zadrželo letadlo SkyEurope kvůli údajným dluhům za manipulační poplatky slovenských aerolinek. Problémy přepravce, který je od svého vzniku ve ztrátě, se letos prohloubily. Koncem června firma se souhlasem soudu vstoupila do režimu ochrany před věřiteli.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK