Akcie v USA dopoledne vzrostly díky čtvrtletním firemním číslům

30.07.2009 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 30. července (ČTK) - Příznivé výsledkové zprávy amerických podniků za druhé čtvrtletí daly akciovému trhu na newyorské Wall Street novou energii. Investory také překvapil týdenní pokles americké nezaměstnanosti.

Klíčový index Dow Jones v poledne newyorského času stoupl o 1,5 procenta na 9206,9 bodu. Index trhu Nasdaq stoupl v 18 hodin SELČ na 1991,6 bodu se ziskem 1,2 procenta. Index se dopoledne i krátce po poledni dostal nad 2000 bodů, poprvé od loňského října.

Investoři považují solidní čtvrtletní výsledky firemního hospodaření za dobré znamení ekonomických trendů. Motorola například vytvořila zisk, i když se od ní obecně očekávala malá ztráta. Očekávání například překonal také MasterCard.

Obchodníci také přivítali zprávu, že počet Američanů pobírajících podporu v nezaměstnanosti minulý týden nečekaně klesl na 6,2 milionu. Analytici podle Thomson Reuters očekávali nárůst na 6,3 milionu z 6,23 milionu za předchozí týden, napsala agentura AP. Polední hodnoty indexů jsou z Yahoo! Finance.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK