Soud rozhodl o zahájení insolvenčního řízení s CK Tomi Tour

04.08.2009 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 4. srpna (ČTK) - Městský soud v Praze dnes napodruhé rozhodl o zahájení insolvenčního řízení s cestovní kanceláří Tomi Tour, kterou navrhl většinový majitel kanceláře Lubomír Popelář. Proti tomuto rozhodnutí soudu není přípustné odvolání. Vyplývá to z dokumentu v insolvenčním rejstříku.

Soud zároveň vyhláškou vyzval věřitele, aby u něj přihlásili své pohledávky za Tomi Tour. První návrh na insolvenční řízení, který Popelář podal 24. července, Městský soud v Praze zamítl.

Důvodem tohoto zamítnutí byla podle soudu skutečnost, že Tomi Tour jako dlužník ve svém návrhu neuvedl srozumitelně skutečnosti, které osvědčují úpadek. Z insolvenčního návrhu také podle soudu nebylo patrno, čeho se jím navrhovatel domáhá.

Tomi Tour oznámila ukončení své činnosti 17. července vpodvečer. Patřila mezi desítku největších firem na trhu, ročně prodala zhruba 50.000 zájezdů. S jejím podnikáním je spojena především tvář obchodního ředitele firmy Václava Fischera; kontroverzní podnikatel byl podle některých informací v "cestovce" hlavní postavou.

Okolnostmi pádu Tomi Tour se zabývá policie, případ prošetřuje pro podezření ze spáchání trestného činu podvodu. Po zavření společnosti se objevily informace, že kancelář inkasovala peníze od klientů a partnerů i ve chvíli, kdy již bylo jasné, že se zájezdy neuskuteční.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK