Koruna dopoledne znovu oslabovala vůči euru i dolaru

05.08.2009 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 5. srpna (ČTK) - Česká měna dopoledne znovu oslabovala vůči euru i dolaru. Krátce po 10:30 se k euru obchodovala ve srovnání s úterním závěrem o 11 haléřů slabší na 25,95 Kč/EUR. K dolaru ztratila koruna osm haléřů na 18,02 Kč/USD, vyplývá z údajů serveru Patria Online.

Podle analytika společnosti Patria Finance Tomáše Vlka koruna dopoledne oslabuje třetí den po sobě. "Dnes ráno mají opět převahu prodejci koruny a její kurz tak znovu slábne. Na směru se znovu shoduje s maďarským forintem, zatímco polskému zlotému se daří proti ztrátám bránit," uvedl Vlk.

Z regionu podle Vlka žádné podstatné zprávy nepřicházejí a akcie v Evropě po pozitivním úvodu obracejí dolů. "To by mělo koruně bránit v návratu, i kdyby současní prodejci přestali být aktivní. Co by koruně zřejmě pomohlo, je nesnížení sazeb na čtvrtečním jednání České národní banky," dodal Vlk.

Dolar si podle Vlka prodlužuje období stability a stále se příliš nevzdaluje úrovni 1,44 USD/EUR. "Úmysl korigovat předchozí ztráty nepřipustila lepší čísla z trhu nemovitostí i vývoj na Wall Street, která opět dokázala skončit v plusu," míní Vlk.

Krátce po 10:30 se dolar vůči euru obchodoval na 1,4393 USD/EUR.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK