Nova chce na podzim lákat na Super Star a nové série seriálů

05.08.2009 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 5. srpna (ČTK) - Televize Nova chce na podzim diváky k obrazovkám přilákat zejména na soutěž Česko-slovenská Super Star a pořady Stahovák se zábavnými videonahrávkami z internetu či Polepšovna mazlíčků. Nabídnout hodlá také nové série svých seriálů. Vedení televize to dnes sdělilo novinářům.

"Letos jsme měli v prvním pololetí vysokou sledovanost - vyšší než ve stejném období minulého roku. Především za to mohou seriály Ordinace v růžové zahradě a Ulice. Proto bychom chtěli ve vysílání těchto seriálů pokračovat s novými sériemi," řekl generální ředitel Novy Petr Dvořák.

Podle něj měly tyto seriály vysokou sledovanost hlavně mezi ženami mezi 15 a 24 lety. Ordinaci v růžové zahradě si v televizi pouštělo 77 procent divaček v tomto věku, Ulici pak 67 procent, uvedl.

Velkým lákadlem by měla být podle Dvořáka právě soutěž Super Star, která se rozběhne 6. září. "Do soutěže se přihlásilo přes 11.000 zájemců a věřím, že to bude zajímavý pořad i pro zadavatele reklamy," řekl Dvořák.

Polepšovna mazlíčků je nový pořad o problémech domácích zvířat s prvky reality show. Nova se chce dále věnovat vlastní produkci a uvádění premiér českých filmů. Mezi nimi budou například Bobule, O život či Sněženky a machři po 25 letech.

Diváci Novy Sport se pak mohou těšit na přenosy fotbalové Ligy mistrů nebo hokejové Kontinentální ligy. Nova také upraví grafiku svých znělek včetně těch na filmovém kanálu Nova Cinema.

Změny zasáhnou i zpravodajství webu Tn.cz, jehož redakce se propojí s redakcí hlavního zpravodajství televize Nova. Podzimní novinkou bude i česká verze hudební stanice MTV, která začne vysílat od 29. listopadu.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK