Akcie v USA dopoledne oslabovaly, hlavně telekomunikační firmy

06.08.2009 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 6. srpna (ČTK) - Americké akcie zahájily dnešní obchodování poklesem a dolů zamířily hlavně telekomunikační a biotechnologické firmy. Příliš na tom nezměnila ani relativně příznivá statistika, která ukázala, že se v USA prudce snížil počet žadatelů o podporu v nezaměstnanosti.

Ve 12:00 EDT (18:00 SELČ) se Dow Jonesův index pohyboval kolem 9251 bodů a proti předchozímu závěru vykazoval pokles asi o 0,3 procenta. Širší index S&P 500 si odepsal 0,6 procenta na 997 bodů, index Nasdaq Composite oslabil asi o 0,9 procenta a dostal se na 1974 bodů.

Na pokles hlavního indexu nejvíce působil propad emise Cisco Systems. Firma ve středu zveřejnila výsledky hospodaření, které nevyzněly špatně, horší byl ale výhled na příští rok.

"Očekávání byla poněkud vyšší než zpráva, kterou přednesl (ředitel firmy John) Chambers. Teď se to přenáší z Ciska do dalších částí telekomunikačního světa," řekl k dopolednímu průběhu obchodování analytik makléřské společnosti Jefferies & Co Craig Peckham.

Ve vysokém růstu pokračovaly akcie pojišťovny AIG, které už ve středu zpevnily o více než 60 procent. Na začátku dnešního obchodování přidaly dalších asi 20 procent a jejich kurz vystoupil nad 28 dolarů. Později se ale původní zisky ztenčily na zhruba sedm procent.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK