Zdroj: CME se s News blíží dohodě o koupi bulharské televize bTV

26.01.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Sofia 26. ledna (ČTK) - Americká společnost Central European Media Enterprises (CME), která vlastní českou televizi Nova, se s globálním mediálním koncernem News Corp dostala do závěrečné fáze jednání o koupi bulharské televize bTV za zhruba 500 milionů eur (13 miliard Kč). Agentuře Reuters to dnes sdělil zdroj informovaný o jednání.

Dohoda by podle zdroje ze Sofie měla být oznámena příští měsíc. Mluvčí nejsledovanější bulharské televizní stanice pouze sdělil, že společnost jedná s potenciálním kupcem. CME a činitelé News Corp v Londýně zprávu komentovat odmítli.

CME již má v Bulharsku stanice TV2 a Ring. Televize bTV je první celoplošnou soukromou televizní stanice v zemi a v prosinci měla na sledovanost 38 procent.

CME se minulý týden dohodla na prodeji svých dvou televizních stanic na Ukrajině za zhruba 300 milionů dolarů (asi 5,5 miliardy Kč) se společností Harley Trading Limited, jejímž vlastníkem je ukrajinský podnikatel Igor Kolomojskyj. CME k tomu uvedla, že prodej ukrajinských televizí jí umožní zaměřit se důkladně na současné aktivity v Evropské unii a v zemích, které se k ní přibližují.

CME v České republice vlastní nejsledovanější komerční televizi Nova a další stanice. Firma působí dále kromě Bulharska na Slovensku, Chorvatsku, ve Slovinsku a Rumunsku. Její televizní stanice mohou sledovat desítky milionů lidí.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK