Elektronický Thomson z Francie se přejmenuje na Technicolor

27.01.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Paříž 27. ledna (ČTK) - Francouzský technologický koncern Thomson SA se kvůli akvizicím z posledních let a dluhům přejmenuje na Technicolor. Na dnešní mimořádné valné hromadě to schválili akcionáři podniku. Odsouhlasili rovněž plán restrukturalizovat dluhy.

Podnik, který vyrábí set-top boxy pro příjem digitálního televizního signálu, DVD zařízení a telekomunikační techniku, se v minulém roce těsně vyhnul finančnímu kolapsu. Prioritou proto v letošním roce bude zlepšit provozní výsledky, uvedl na valné hromadě generální ředitel Thomsonu Frédéric Rose.

Manažer zároveň vyloučil nové akvizice. Ke změně firemního jména vysvětlil, že si veřejnost a odběratelé skupiny stále spojují Thomson se strategií drahých převzetí, která přinesla jen málo synergických efektů a pohltila zbytečně spoustu peněz. Pod jménem Technicolor se s emisí podniku začne obchodovat na pařížské burze od 1. února.

Podnik nesplnil své dlužní závazky a od února minulého roku jednal s věřiteli o restrukturalizaci dluhů. Ochranu před nimi získal od listopadu do letošního února.

Rivaly Thomsonu jsou americká Motorola, německý Siemens a japonská Sony. Klienty má podnik mezi filmovými studii, softwarovými firmami a výrobci her, mezi vysílacími společnostmi v Evropě a Americe, satelitními operátory a telekomunikacemi, napsala agentura Reuters.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK