UET v roce 2009 zvýšil zisk trojnásobně na 155,5 milionu korun

31.03.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 31. března (ČTK) - Obchodník s elektřinou a plynem United Energy Trading (UET) loni vykázal zisk před zdaněním 155,5 milionu korun, což je zhruba trojnásobně více než v roce 2008. Tržby společnosti loni stouply o 45 procent na 4,3 miliardy korun. Firma to dnes oznámila v tiskové zprávě.

"Navzdory globální ekonomické krizi se nám v loňském roce podařilo udržet objemy prodeje elektřiny a současně jsme několikanásobně zvýšili prodej zemního plynu," uvedl generální ředitel UET František Čupr.

V roce 2009 dodal UET zákazníkům v České republice a na Slovensku elektřinu v objemu 1107 gigawatthodin. V letošním roce plánuje prodat přes 1500 GWh elektřiny a zhruba stejný objem zemního plynu, což u této komodity představuje trojnásobný nárůst. Tržby pro letošní rok firma odhaduje na zhruba sedm miliard korun.

Na rok 2010 získal UET zakázky na dodávky elektřiny například pro ministerstvo kultury, Lesy ČR, skupinu Agrofert a společnosti jako Danone, Heineken či Procter & Gamble. V loňském roce začala firma dodávat elektřinu vedle firemních odběratelů i domácnostem a letos hodlá pokračovat v získávání dalších zákazníků.

V České republice dodává UET elektřinu od roku 2006 a zemní plyn od roku 2007. Věnuje se také velkoobchodnímu a přeshraničnímu obchodu se zemním plynem.

Alternativní prodejci elektřiny a plynu, jako je UET, získali v loňském roce desítky tisíc nových zákazníků na úkor energetických gigantů jako ČEZ, E.ON a PRE. Jen v únoru změnilo dodavatele elektřiny téměř osm tisíc domácností. Za celý loňský rok to podle Operátora trhu s elektřinou bylo celkem 54.089.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK