Průmyslová výroba v Německu beze změn; čekal se růst

08.04.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Berlín 8. dubna (ČTK) - Průmyslová výroba v Německu zůstala v únoru po sezonním přepočtu beze změn, i když většina ekonomů předpokládala, že bude pokračovat v růstu. Zpřesněná data za leden navíc ukázala, že výroba v prvním letošním měsíci rostla pomaleji, než se předpokládalo. Oznámilo to dnes tamní ministerstvo hospodářství.

Ekonomové v anketě agentury Reuters v průměru předpokládali, že výroba v únoru vykáže růst o 0,6 procenta. V lednu výroba po revizi dat vzrostla jen o 0,1 procenta, zatímco předběžné údaje hovořily o růstu v rozsahu 0,6 procenta.

Zpráva potvrzuje, že německá ekonomika nezačíná letošní rok nejlépe. Na vině je ale z části i počasí, které bylo chladnější než bývá zvykem, takže některá odvětví musela omezit činnost.

Dnešní data přicházejí po středeční zprávě, podle které objem zakázek v německém zpracovatelském sektoru zůstal na stejné úrovni jako v lednu. Na začátku roku zakázky rostly, což naznačuje, že páteř německého průmyslu se zvolna vzpamatovává z následků hospodářské krize.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK