Vláda projedná personální změny mezi zmocněnci pro stavby dálnic

09.04.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 9. dubna (ČTK) - Vláda dnes projedná personální změny v pětičlenné sestavě vládních zmocněnců pro výstavbu dálnic. Změny navrhlo ministerstvo dopravy, které které chce mimo jiné odvolat jihomoravského zmocněnce Milana Venclíka. Nahradit ho má Petr Duchoň.

Venclík má na starosti výstavbu rychlostních silnic R43 a R52 na území Jihomoravského a Pardubického kraje. Podle MD je cílem personální výměny "zvýšení kvality práce". Jak ale před týdnem napsal týdeník Ekonom, může jít o důsledek vnitřního boje v ODS, jíž jsou všichni zmocněnci členy.

Kromě jedné personální výměny chce ministerstvo dopravy dvěma zmocněncům pozastavit činnost, neboť na jimi kontrolované silnice nemá stát aktuálně peníze.

Nucené přestávky se zřejmě dočká Jan Zborník, který se stará o výstavbu silnice R6 v Karlovarském a Středočeském kraji, a Miroslav Jaroš, do jehož kompetence patří dvě silnice první třídy v Plzeňském kraji. Fungovat tak budou tři zmocněnci, kromě Duchoně ještě Ivo Toman (R35) a František Kopecký (I/11, I/57).

Ministr dopravy Gustav Slamečka rovněž na vládu přinese roční hodnocení činnosti zmocněnců, podle kterého je práce tří zmocněnců, jejichž pozice se zachová, "plně funkční a opodstatněná".

Kabinet zasedne dnes odpoledne, nikoli v pondělí jako tradičně, kvůli uplynulým velikonočním svátkům. Řídit ji nebude premiér Jan Fischer, protože ještě před polednem odletí do Spojených států.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK