Týden: McDonald`s v Česku loni zvýšil tržby na 3,87 miliardy Kč

15.04.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 15. dubna (ČTK) - Řetězec provozoven rychlého občerstvení McDonald´s v ČR loni zvýšil tržby o 100 milionů korun na 3,87 miliardy korun. Společnost, která je největším řetězcem rychlého občerstvení na světě, ve svých osmi desítkách provozovnách v tuzemsku obsloužila 60,6 milionu klientů, tedy téměř o tři čtvrtě milionu více než v předchozím roce. Pro server Týden.cz to uvedla mluvčí společnosti Drahomíra Jiráková.

McDonald's působí na českém trhu 17 let. Jako první z nadnárodních občerstvovacích řetězců otevřel svou restauraci v Praze ve Vodičkově ulici. Z nynějších bezmála 80 restaurací v Česku firma provozuje tři čtvrtiny formou franšízinku, tedy udělením licence pro provoz českým podnikatelům.

Řetězec loni v Česku otevřel tři nové provozovny v Teplicích, Opavě a v Siřejovicích při dálnici D8. V rozšiřování svých poboček a služeb hodlá pokračovat i v letošním roce. "Plánujeme otevření čtyř až pěti nových restaurací s McCafé. Plánujeme též remodeling některých stávajících provozoven," řekla serveru Jiráková.

Celosvětově zisk firmy McDonald's v loňském čtvrtém čtvrtletí vzrostl o 23 procent na 1,22 miliardy USD (zhruba 23 miliard Kč). Firmě pomohl růst v zahraničí, který vyrovnal pokles na domácím trhu v USA způsobený krizí a vysokou nezaměstnaností. Příjmy stouply o sedm procent na 5,97 miliardy USD.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK