DTZ: Investice do nemovitosti v ČR vzrostly za čtvrtletí o 65 pct

20.04.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 20. dubna (ČTK) - Investice do podnikatelských nemovitostí se v Česku za letošní první čtvrtletí meziročně zvýšily o 65 procent na 96 milionů eur, tedy asi na 2,4 miliardy korun. V tiskové zprávě to dnes ČTK sdělila realitní poradenská společnost DTZ.

"Objemem i počtem transakcí měli převahu čeští investoři, kteří stojí za 69 procenty celkového objemu investic," uvedla analytička DTZ Lenka Hartmanová. DTZ očekává, že celkové investice do komerčních nemovitostí přesáhnou letos v Česku loňských 450 milionů eur (zhruba 11,4 miliardy korun).

Investory během letošních prvních třech měsíců již netáhly jen prvotřídní kancelářské budovy v Praze, ale také maloobchodní objekty v regionech. Například skupina CPI Group v březnu oznámila akvizici společnosti Betonstav, která provozuje síť obchodů v Litoměřicích a dalších městech.

Mezi aktivními českými investory byla například zmíněná CPI Group, která kromě maloobchodních ploch nově koupila od developerské firmy Sekyra Group kancelářské centrum v pražských Modřanech.

V celé Evropě se investice do komerčních realit podle nejnovějších údajů konzultantské firmy Jones Lang LaSalle v prvním čtvrtletí meziročně zvýšily o 75 procent na 20 miliard eur (zhruba 506 miliard korun).

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK