Americké akcie se dopoledne pohybovaly oběma směry

23.07.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 23. července (ČTK) - Akcie ve Spojených státech se před zveřejněním zátěžových testů evropských bank pohybovaly oběma směry, avšak pouze v úzkém rozpětí. Pohyb trhu výrazněji neovlivnily ani relativně příznivé výsledky hospodaření některých amerických firem.

Kolem poledne místního času (18:00 SELČ) index Dow Jones stoupl o 9,84 bodu, tedy 0,1 procenta na 10.332,14 bodu. Širší index Standard & Poor's 500 však klesl o 0,28 bodu, tedy 0,03 procenta, na 1093,39 bodu. Index technologického trhu Nasdaq oslabil o 5,34 bodu, neboli 0,24 procenta, na 2240,55 bodu. Indexy se příliš nezměnily ani krátce po zveřejnění výsledků testů.

"Určitě je to nervozita kvůli zátěžovým testům. Opět je to extrémní výsledkem který může způsobit velký pohyb na trhu, pokud bude mnohem lepší, nebo mnohem horší než se čeká," uvedl prezident Platinum Partners Uri Landesman. Někteří analytici však mají dojem, že výsledky zátěžových testů se již do výkonu trhu částečně promítly, vzhledem k předběžným zprávám, a investoři se nyní bojí spíše možných nových regulačních požadavků na banky.

Z firemních zpráv společnosti Verizon Communcations, Ford Motor, Microsoft a American Express přinesly výsledky hospodaření, které překonaly očekávaní analytiků. Jejich výsledky rovněž naznačily, že firmy i spotřebitelé zvyšují své výdaje, protože stav ekonomiky se zlepšuje, napsaly agentury AP a Reuters.

irl vju

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK