Wall Street asi zahájí níž před daty o prodeji domů

26.07.2010 | , Reuters
Zpravodajství ČTK


NEW YORK, 26.července (Reuters) - Akcie na Wall Street zřejmě zahájí pondělní seanci nepatrným poklesem před zveřejněním údajů o prodejích nových...

...domů a poté, co index S&P 500 zaznamenal nejlepší třítýdenní šňůru za téměř rok.

Futures na index S&P 500 <SPc1> a futures na technologický Nasdaq 100 <NDc1> ve 14:50 SELČ ubíraly shodně 0,2 procenta.

Ropný koncern BP <BP.L><BP.N> při mimoburzovním obchodování posiloval o 2,6 procenta v očekávání, že společnost do 24 hodin jmenuje nového generálního ředitele, jenž nahradí Tonyho Haywarda. Ten čelí kritice za způsob řešení nejhoršího úniku ropy v historii Spojených států. [ID:nN26145842]

Investoři se po začátku seance soustředí na údaje ministerstva obchodu o prodeji nových domů, jež resort zveřejní v 16:00 SELČ. Ekonomové oslovení Reuters odhadují, že počet nových domů v červnu vzrostl na 320.000 z květnových 300.000.

"Minulý měsíc došlo k dost prudkému poklesu a mohli bychom se dočkat určitého překvapení," řekl Peter Cardillo, hlavní ekonom trhu z Avalon Partners.

Cardillo dále uvedl, že pokud čísla z ekonomiky tento týden vyjdou zhruba v souladu s odhady trhu, "mohlo by to připravit půdu pro to, aby se trh zaměřil na skutečnost, že neuspokojivé údaje, jež jsme viděli, odrážejí jen přechodnou slabost a ekonomika chytí zase dech."

Středem zájmu budou též farmaceutické firmy po zprávě listu Wall Street Journal, že britská GlaxoSmithKline <GSK.L> <GSK.N> nedávno učinila "velmi nenucenou nabídku" americké biotechnologické společnosti Genzyme <GENZ.O>, když ji požádala, zda by jí mohla dát vědět, kdyby uvažovala o svém prodeji.

Zdroje z odvětví a analytici však uvedli, že šéf firmy GlaxoSmithKline zřejmě o akvizici nebude usilovat. Akcie společnosti při mimoburzovním obchodování ztrácely 1,4 procenta.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK