Nezaměstnanost v Praze podruhé za sebou stagnovala na 4 pct

08.12.2011 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 8. prosince (ČTK) - Nezaměstnanost v Praze v listopadu druhý měsíc za sebou stagnovala na čtyřech procentech. Evidovaných lidí bez práce ale ubylo, proti říjnu klesl jejich počet o 88 na 32.698. Na druhou stranu však bylo méně i volných pracovních míst. Vyplývá to z informací, které dnes zveřejnilo ministerstvo práce a sociálních věcí.

V hlavním městě bylo 7220 volných míst, to je 27 méně než o měsíc dříve. Na jedno volné místo tak v listopadu připadlo v průměru 4,5 uchazeče.

I přes svou stagnaci si metropole dál drží mezi ostatními kraji postavení místa s nejnižší mírou nezaměstnaností. V rámci regionů je na třetím místě, menší nezaměstnanost už byla jen v okresech Praha-východ, kde dosahovala 3,3 procenta, a Praha-západ s 3,9 procenta. Celorepubliková nezaměstnanost dosáhla v listopadu osmi procent, v říjnu to bylo 7,9 procenta.

Z pražských evidovaných nezaměstnaných mohlo v listopadu okamžitě nastoupit do práce 31.145 lidí a podporu v nezaměstnanosti pobíralo 9197 Pražanů, to je v porovnání s předchozím měsícem mírný nárůst.

Na pracovní úřady se v Praze nově nahlásilo 4324 lidí, tedy o 259 méně než v říjnu. Z evidence pak úřady vyřadily 4412 nezaměstnaných, z nichž 2671 nastoupilo do zaměstnání.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK