Rakouská Erste zruší v Maďarsku až 450 pracovních míst

09.12.2011 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Vídeň 9. prosince (ČTK) - Rakouská finanční skupina Erste Group Bank zruší v Maďarsku až 450 pracovních míst. Oznámila to dnes firma, jejíž součástí je rovněž Česká spořitelna. Zdůraznila však, že nehodlá zanevřít na trhy ve střední a východní Evropě.

Generální ředitel společnosti Andreas Treichl uvedl, že Erste se nestáhne z žádného ze svých trhů v rozvíjející se části Evropy. Upozornil však, že náklady na aktivity v těchto zemích musejí odpovídat ekonomické realitě.

"To platí především pro Maďarsko, kde pracujeme na restrukturalizaci aktivit," řekl Treichl. Dodal, že banka v Maďarsku zruší 43 poboček a sníží počet zaměstnanců o 400 až 450 lidí.

Erste již v říjnu uvedla, že její maďarské divizi letos hrozí ztráta 500 milionů eur (12,7 miliardy Kč) kvůli rozhodnutí maďarské vlády umožnit domácnostem výhodné refinancování hypoték v zahraničních měnách.

Plány na omezení maďarských aktivit již ohlásil také rakouský konkurent Raiffeisen Bank International. Ani ten ale nehodlá maďarský trh úplně opustit, napsala agentura Reuters.

Erste Group je jedním z předních poskytovatelů finančních služeb v zemích střední a východní Evropy. Působí v osmi zemích, tedy v Rakousku, České republice, na Slovensku, v Rumunsku, Maďarsku, Chorvatsku, Srbsku a na Ukrajině. Skupina má více než 50.000 zaměstnanců a obsluhuje zhruba 17 milionů klientů.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK