Koruna dopoledne stagnuje k euru a mírně posiluje k dolaru

10.01.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 10. ledna (ČTK) - Česká měna dopoledne stagnuje k evropské měně a mírně posiluje vůči americké. Kolem 10:15 stála koruna k euru na pondělních 25,82 Kč/EUR a proti dolaru byla o pět haléřů výše na 20,23 Kč/USD. Vyplývá to z údajů serveru Patria Online.

Podle Tomáše Vlka z Patria Finance se koruna obchoduje s minimální změnou oproti pondělku, forint a zlotý jsou nepatrně silnější. "Nálada na hlavních trzích je nakloněna ve prospěch rizikových aktiv, což je vidět na růstu evropských akcií, které tak navazují na pozitivní vývoj na Wall Street i v Asii," uvedl Vlk. Reakce středoevropských měn ale podle něj není velká. Z regionu nepřicházejí žádné důležité zprávy, hlavním rizikem zůstává téma maďarské dohody s Mezinárodním měnovým fondem a Evropskou unií, dodal.

Euro vůči dolaru mírně posílilo. V 10:15 se obchodovalo na 1,2767 USD/EUR. "Větší zájem o riziko se projevil ráno růstem kurzu až k 1,2800, pak ale přišel návrat k 1,2760 USD/EUR. Data o čínské obchodní bilanci přinesla smíšený obrázek," poznamenal Vlk. Jiná data dnes na programu nejsou, případný vliv na kurz mohou mít podle Vlka další spekulace o novém záchranném plánu pro Řecko, případně o závěrech, které přinese jednání Evropské centrální banky.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK