Krupský závod Auto-Kabel chce rozšířit výrobu až na 1070 lidí

10.01.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Ústí nad Labem/Krupka (Teplicko) 10. ledna (ČTK) - Německá firma Auto-Kabel zvažuje, že rozšíří výrobu ve svém závodě v průmyslové zóně v Krupce na Teplicku. Výrobní hala by se měla zdvojnásobit, vyrůst administrativní budova a počet zaměstnanců by se zvýšil ze současných 560 až na 1070. Vyplývá to z dokumentace dodané k posouzení Ústeckému kraji. Vedení firmy ale zatím nechce potvrdit, že stavět opravdu bude, záviset prý bude na vývoji na evropském trhu.

Auto-Kabel byl první firmou, která si postavila v průmyslové zóně Nové Modlany svou továrnu. Hlavní výrobní program sestává z kabelových svazků do aut, které se v Krupce montují z jednotlivých dovážených komponentů, krom toho se vyrábí i rozvaděče nebo baterie. Největším odběratelem autodílů je BMW, které podle krajské databáze investorů odebírá asi polovinu produkce pro vozy řad 1 a 3, další významný odběratel je DaimlerChrysler.

V roce 2009 se udával počet zaměstnanců krupského závodu na 200, teď hovoří dokumentace už o 560. Auto-Kabel předpokládá, že by po stavbě dvou nových hal do roku 2017 zaměstnával asi 1070 lidí. Zastavěná plocha by se měla zvýšit z jednoho hektaru na 2,3 hektaru. "S rozšířením se počítalo už v době stavby první části," uvádí žádost podaná kraji.

Záměr ale ještě není definitivní. "Bavíme se o záměru v horizontu pěti let a ještě nelze říct, že budeme opravdu stavět. Doba je obtížná a sledujeme situaci v odvětví každý den," řekl ČTK ředitel závodu. Připustil ale, že se vytížení současné haly v posledních letech přiblížilo jejím limitům.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK