Brněnský Siemens letos čeká zvýšení výroby a nábor zaměstnanců

12.01.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 12. ledna (ČTK) - Brněnský závod Siemens na výrobu průmyslových parních turbín čeká, že letos mírně zvýší výrobu a přijme zhruba 70 nových zaměstnanců. Přitom už loňský rok byl z hlediska výroby jedním z nejlepších v jeho porevoluční historii, vyrobil rekordních 53 turbín a investoval téměř 180 milionů korun. ČTK to dnes sdělil mluvčí společnosti Pavel Kaidl.

"Zaměřili jsme se na zlepšení výrobních i administrativních procesů, vzdělávání zaměstnanců a modernizaci strojů. Do výroby jsme jen v roce 2011 investovali téměř 180 milionů korun," vysvětlil ředitel brněnského Siemens Vladimír Štěpán kroky, které přispěly ke zvýšení kapacity závodu. Přitom ještě před pěti lety Siemens v Brně vyrobil jen 23 turbín.

Koncem loňského roku tamní závod zaměstnával 780 lidí, kteří mají podle ředitele zajištěnou práci i pro letošní rok. Doplnil, že podle předpokladu navíc firma během roku nabere kolem 70 lidí na "pokrytí běžné fluktuace i pro nově vytvořená místa".

Brněnský závod vznikl v roce 1814 jako První brněnská strojírna. Siemens do podniku vstoupil v roce 2003. Turbíny z brněnského podniku Siemens vyrábí elektrickou energii například ve Velké Británii, Belgii, Nizozemsku, Itálii či Kanadě. Letos podle Štěpána poputují například i do tepláren ve Finsku a Jižní Koreji nebo do papírny v USA.

Siemens patří mezi největší elektrotechnické firmy v Česku. Skupina podniků Siemens v ČR vykázala v obchodním roce 2010 až 2011 obrat 32 miliard korun a objem exportu dosáhl 19,5 miliardy Kč.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK