Americké akcie ve středu uzavřely bez větších změn

09.08.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 9. srpna (ČTK) - Americké akcie ve středu uzavřely bez výraznějších změn. Silný růst z předchozích dnů zastavily smíšené firemní výsledky a přetrvávající obavy ohledně dluhové krize v eurozóně.

Nejsledovanější Dow Jonesův index se zvýšil o pouhých 0,05 procenta na 13.175,64 bodu. Širší index Standard & Poor's 500 stoupl o 0,06 procenta na 1402,22 bodu, zatímco index technologického trhu Nasdaq Composite oslabil o 0,15 procenta na 3011,25 bodu, napsala agentura Reuters.

Akciový trh tlačily v uplynulých dnech vzhůru naděje, že centrální banky v eurozóně a Spojených státech představí nová opatření na podporu hospodářského růstu.

Řetězec restaurací s rychlým občerstvením McDonald's však ve středu oslabil téměř o dvě procenta poté, co ohlásil stagnaci červencových tržeb. To vyvolalo obavy ze slábnoucí spotřebitelské poptávky.

Na devizovém trhu euro oslabilo vůči dolaru po předchozích třech nárůstech za sebou. K poklesu jednotné evropské měny přispěly slabé údaje o německém průmyslu. Zbrzdily ho však naděje na brzká opatření Evropské centrální banky.

V závěru středečního obchodování v New Yorku euro vůči dolaru kleslo o 0,3 procenta na 1,2359 USD. V pondělí se přitom vyšplhalo až na měsíční maximum 1,2443 USD.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK