Americké akcie začaly týden po sérii růstu bez větších změn

11.11.2013 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 11. listopadu (ČTK) - Americké akcie zahájily nový týden bez větších pohybů. Investoři nabírají dech po silném pátečním růstu, který korunoval pětitýdenní vzestup hlavních indexů na nová maxima. Obchodování je dnes klidné, protože v USA se slaví Den válečných veteránů a trh dluhopisů je uzavřený. Na pořadu dne přitom nejsou žádné ekonomické údaje, ani firemní výsledky.

Dow Jonesův index se kolem poledne newyorského času (18:00 SEČ) pohyboval kolem 15.784 bodů s přírůstkem 0,15 procenta. V pátek index vystoupil o 1,1 procenta na nový rekord. Širší index S&P 500 získával asi půl desetiny procenta na 1771 bodů. Index trhu Nasdaq, který v poslední době zaostával za růstem širšího trhu, měl v polovině dne nepatrnou ztrátu a nacházel se kolem 3918 bodů.

Index S&P 500 minulý týden získal 0,5 procenta a zaznamenal pátý týden růstu po sobě, což byla nejdelší série od února. Investoři se po příznivé páteční zprávě z amerického trhu práce zaměřují na možnost zesílení hospodářského růstu. Do pozadí tak pomalu ustupují obavy z toho, že centrální banka začne omezovat měnovou stimulaci ekonomiky dříve, než se očekává.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK