Bartoně v čele UPV nahradí Frans-Willem de Kloet

21.11.2013 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 21. listopadu (ČTK) - Novým generálním ředitelem největší tuzemské kabelové firmy UPC bude od ledna dosavadní ředitel Business Services v mateřské Liberty Global Frans-Willem de Kloet. Nahradí Václava Bartoně, který se po 11 letech v čele společnosti rozhodl ukončit profesní kariéru. Firma to dnes uvedla v tiskové zprávě.

Ve své dosavadní funkci byl de Koet odpovědný za celý firemní segment skupiny Liberty Global v Evropě. Tento segment poskytuje podnikatelům ve dvanácti evropských zemích hlasové, datové a internetové služby, hosting a velkoobchodní služby. Před svým nástupem do Liberty Global pracoval pro Hewlett Packard, kde byl odpovědný za telekomunikace, média, zábavní průmysl a finanční služby pro nizozemský trh.

"S Frans-Willemem de Kloet získáváme velmi zkušeného nástupce znalého prostředí Liberty Global. Jeho zkušenosti pomohou UPC mimo jiné dále rozvinout B2B segment, který se stal v roce 2011 po akvizici společnosti Sloan Park její důležitou součástí," uvedl výkonný viceprezident European Broadband Operations Liberty Global Diederik Karsten.

UPC ČR provozuje rozsáhlou optickou síť, která propojila dříve oddělené regionální sítě a vytvořila národní síť pokrývající 90 procent země s propojením do sousedních zemí a několika moderními datovými centry. UPC je největším českým poskytovatelem placených televizních služeb a širokopásmového vysokorychlostního internetu. Její kabelové sítě jsou v dosahu 1,34 milionu domácností v 370 lokalitách. Služby UPC využívá 1,2 milionu zákazníků.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK