Český ředitel řecké firmy OPAP plánuje snižování nákladů

21.11.2013 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Atény 21. listopadu (ČTK) - Řecká monopolní sázková společnost OPAP hodlá odložit spuštění svých nových videoloterijních her a snižovat náklady. Uvedl to dnes podle agentury Reuters nový generální ředitel podniku, český manažer Kamil Ziegler. OPAP dostal nové vedení poté, co nad ním minulý měsíc převzala kontrolu česko-řecká investiční skupina Emma Delta.

Skupina Emma Delta, kterou vede český investor Jiří Šmejc spolu s řeckým podnikatelem Jorgosem Melisanidisem, zaplatila za třetinový podíl v podniku 652 milionů eur (téměř 18 miliard Kč). Prodej tohoto podílu byl první velkou privatizací řecké vlády v rámci plnění podmínek zahraniční pomoci.

OPAP je v Evropě jednou z největších sázkových firem, které mají akcie na burze. Od řecké vlády má monopol na sportovní sázení do roku 2020 a na loterijní sázky do roku 2030. Získal také exkluzivní práva na provozování videoloterijních terminálů.

Původním plánem podniku bylo začít provozovat videoloterijní terminály ve druhém čtvrtletí příštího roku. Podle Zieglera nyní firma plánuje uvedení prvních terminálu do provozu až ve třetím čtvrtletí. Ziegler rovněž upozornil, že vidí prostor pro snižování nákladů. "Naše náklady by měly být lépe kontrolovány," prohlásil.

OPAP ve středu oznámil, že jeho zisk se ve třetím čtvrtletí propadl o více než 60 procent na 44,4 milionu eur. Tržby se nicméně zvýšily o 0,7 procenta na 897,6 milionu eur. To představuje jejich první čtvrtletní nárůst za tři roky.

Ziegler stál v minulosti v čele Konsolidační banky či Raiffeisenbank. Zastával také různé pozice ve skupině PPF a od konce roku 2011 až do počátku letošního roku byl generálním ředitelem české loterijní a sázkové společnosti Sazka.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK