Americké akcie se dopoledne pohybovaly oběma směry

19.05.2005 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


NEW YORK 19. května (ČTK) - Akcie předních amerických firem se dopoledne pohybovaly oběma směry. Investoři se po třech dnech zisků zastavili nad smíšenými ekonomickými indikátory ze Spojených států. Zatímco trh práce vykazuje známky zlepšení, klíčový indikátor budoucího ekonomického vývoje v USA klesl.

Dow Jonesův index se v poledne newyorského času, tedy v 18:00 SELČ, snížil o nepatrných 0,06 procenta na 10.458,7 bodu. Index technologického trhu Nasdaq se zvýšil o třetinu procenta na 2037,4 bodu.

Kladným signálem pro ekonomiku je pokles počtu Američanů, kteří se minulý týden ucházeli nově o podporu v nezaměstnanosti. Průzkumová agentura Conference Board ale oznámila, že index předstihových ekonomických ukazatelů v dubnu klesl o 0,2 procenta.

Akcie DuPontu stouply o procento na 47,51 dolaru. Mezi akciemi technologických firem posílil Broadcom, a to o 35 centů na 35,72 dolaru. V pátek obchodníci čekají, že bude obchodování více kolísavé kvůli následujícímu víkendu, napsala agentura Reuters.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK