Euro: Z Mlynáře se stal živnostník, dva měsíce bude radit Bérové

22.05.2005 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


PRAHA 22. května (ČTK) - Bývalý ministr informatiky Vladimír Mlynář bude jako živnostník dva měsíce radit své nástupkyni Daně Bérové. Spolupracovat má Mlynář na přípravě koncepce rozvoje digitalizace v ČR. Informuje o tom pondělní vydání týdeníku Euro.

Mluvčí ministerstva Klára Volná uvedla, že Mlynář uzavřel s ministerstvem dohodu o pracovní činnosti. Mlynář tvrdí, že se stal živnostníkem. Podle Eura v internetovém registru živnostníků zatím uveden není.

Pracovní dohoda byla uzavřena jen na dva měsíce od 1. května. Sjednaná odměna je 380 Kč za hodinu práce, zveřejnilo podrobnosti Euro. "S Vladimírem Mlynářem uzavřelo ministerstvo stejnou, časově omezenou dohodu jako se Zdeňkem Duspivou. Oba pomáhají ministerstvu úspěšně dokončit přípravu novely zákona o rozhlasovém a televizním vysílání, kterou Vladimír Mlynář jako ministr započal a dlouhou dobu vedl," poznamenala mluvčí Klára Volná.

Vladimír Mlynář se rozhodl rezignovat v době vládní krize. V čele ministerstva jej vystřídala tehdejší náměstkyně Dana Bérová. Při nástupu uvedla, že jejím cílem a úkolem bude dokončit to, co Mlynář již začal.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK