Americké akcie dopoledne stagnovaly

10.06.2005 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


NEW YORK 10. června (ČTK) - Akcie předních amerických firem se dopoledne držely blízko čtvrtečních závěrečných hodnot. Emise výrobců vyspělých technologií ale šly dolů poté, co největší světový výrobce čipů Intel Corp. zveřejnil méně optimistickou předpověď svých výsledků, než někteří investoři očekávali.

Dow Jonesův index zahrnující třicítku nesilnějších titulů burzy v poledne newyorského času klesl o 0,1 procenta na 10.486 bodů. Index technologického trhu Nasdaq se v 18:00 SELČ snížil o 0,8 procenta na 2059,9 bodu.

V Dow Jonesově indexu šla výrazně nahoru pouze emise General Motors Corp. Akcie automobilky vzrostly o 8,5 procenta na 34,50 dolaru díky zprávě, že odvětvový odborový svaz podporuje jednání potřebná ke snížení nákladů na zdravotní péči.

Na technologický sektor dolehl výhled Intelu. Akcie firmy oslabily o 2,3 procenta na 27,06 dolaru. Od dubna přitom emise vzrostla o 25 procent.

Dolů šel dopoledne výrazně i Nortel Networks Corp. Oslabil o 7,8 procenta na 2,59 dolaru poté, co odstoupil provozní ředitel a prezident společnosti Gary Daichendt kvůli neshodám s generálním ředitelem Billem Owensem, napsala agentura Reuters.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK