Koruna celý den stagnovala těsně pod hranicí 30 Kč/EUR

28.06.2005 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


PRAHA 28. června (ČTK) - Koruna stagnovala těsně pod hranicí 30 korun za euro. Kolem 17:00 se kurz české měny zastavil na hodnotě 29,99 Kč/EUR. K dolaru koruna naopak oslabila na 24,83 Kč/USD, což je o pět haléřů více než ráno, vyplývá z údajů internetového serveru společnosti Patria.

"Situace na devizovém trhu se zdá být naprosto zakonzervovaná, a to nejen v České republice," sdělila Markéta Šichtařová ze společnosti Next Finance.

Podle ní je takový vývoj normální. Na programu totiž nejsou žádné významné události ani zveřejnění nových statistik z ekonomiky. Okurková sezona dorazila i na eurodolarový trh, kde se obchoduje v intervalu 1,200 až 1,225 USD/EUR. Šichtařová předpokládá, že na téměř výhradně technickém charakteru obchodování se nezmění nic až do konce týdne.

Ekonomové se tak zaměřují na jedinou událost v ekonomickém kalendáři, kterou je čtvrteční zasedání bankovní rady Ćeské národní banky. Žádný pohyb úrokových sazeb ale neočekávají. Z deseti analytiků, které oslovila ČTK, se pro snížení sazeb nevyslovil ani jeden. Podle nich neexistuje pro snížení sazeb žádný důvod a úroky by měly zůstat na stejné úrovni do konce letošního roku. ČNB naposledy snižovala sazby koncem dubna.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK