Šéf závodní rady Volkswagenu Klaus Volkert podle zdrojů odstoupil

30.06.2005 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


WOLFSBURG 30. června (ČTK) - Šéf závodní rady největší evropské automobilky Volkswagen Klaus Volkert odstoupil z funkce. Za jeho odchodem stojí nejasnosti související s aférou bývalého personálního ředitele české divize Škoda Auto Helmutha Schustera, který je podezřelý z korupce. Zprávu, kterou na svých internetových stránkách zveřejnil časopis Spiegel, potvrdily podle agentury DPA zdroje z odvětví.

Volkert je považován za jednoho z nejvlivnějších šéfů závodních rad v Německu. V čele závodní rady Volkswagenu stojí od roku 1990 a je rovněž členem dozorčí rady společnosti.

Státní zastupitelství v Braunschweigu nyní zkoumá trestní oznámení společnosti Volkswagen na Schustera. Podle oznámení bývalý personální ředitel Škody Auto údajně požadoval úplatky od dodavatelských firem. O zahájení formálního vyšetřování však zatím nebylo rozhodnuto, píše agentura DPA.

Schuster měl Volkswagenu pomoci vstoupit na indický trh. Jeho kariéra ale skončila minulý týden, kdy Škoda oznámila, že ji opouští na vlastní žádost. Schuster působil v představenstvu Škody od roku 2001, ve Volkswagenu pracoval od roku 1991.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK